Zoeken
Muiden overzicht foto

Nominatie voor Nationale Staalprijs

22 Woningen Eilanden West en 5 Loodswoningen Muiden

De vakjury heeft de projecten 22 Woningen Eilanden West en 5 Loodswoningen Muiden van Ufkes genomineerd voor de Nationale Staalprijs. Deze prijs, die om de twee jaar wordt uitgereikt door een vakjury van Bouwen met Staal, erkent bijzondere staalconstructies in de bouwsector.

De Woningen

In begin 2024 is het project 22 Woningen Eilanden West in Muiden opgeleverd, in opdracht van KNSF-vastgoed. Deze opvallende woningen onderscheiden zich door hun volledig stalen gevelbekleding, wat zorgt voor een moderne en industriële uitstraling. Ufkes was nauw betrokken bij het uitwerken van het ontwerp van de woningen. De woningen zijn opgebouwd vanuit verschillende basistypen. Met minimale aanpassingen aan deze basistypen is variatie mogelijk in de oriëntatie en indeling van de woning.

Functioneel en decoratief

De opvallende stalen gevelbekleding is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. De draagconstructie is zichtbaar in de woningen, dit bracht een unieke uitdaging met zich mee. Hoe maak je een anders functioneel onderdeel van een woning ook aantrekkelijk? Dankzij de samenwerking met de architecten van Courage, oog voor detail en slimme oplossingen hebben de woningen hun karakteristieke uitstraling gekregen.

Prijsuitreiking

Kortom, deze genomineerde woningen combineren functionaliteit, esthetiek en innovatie op een unieke manier. We zijn ontzettend trots op het team dat deze woningen heeft gerealiseerd en kijken uit naar de prijsuitreiking op 15 oktober.