Zoeken
Muiden Woning 1

Trots - Eilanden West Muiden

Uitslag Staalbouwprijs 2024

Vanmiddag is de Staalbouwprijs uitgereikt en ons project 22 Woningen Eilanden West in Muiden (in opdracht van KNSF – Vastgoed) was een van de finalisten! Helaas hebben we de prijs niet binnengesleept, hartelijk gefeliciteerd aan Statenjachtstraat Amsterdam en Villa te Meijendel Wassenaar met de prestatie.

De Krijgsman Muiden

Eilanden West is een onderdeel van het plan: de Krijgsman Muiden, een woongebied op het voormalig terrein van de kruitfabriek in Muiden. Wij bouwden in opdracht van KNSF Vastgoed verschillende woningen en appartementen in dit gebied. Een van deze prachtige projecten was 22 Woningen Eilanden West.

Constructie & Ontwerp

Er zijn verschillende elementen die dit project uniek maken. De constructie heeft een modulair karakter, waardoor deze met minimale ingrepen afgestemd kon worden aan de specifieke eisen van de kavel, bijvoorbeeld in oriëntatie, indeling of privacy. Daarnaast komt in het hele ontwerp de industriële esthetiek terug, door de zichtbare staalconstructie en gestileerde knooppunten. Dit geeft de woningen een unieke uitstraling. In dit project waren we nauw betrokken bij het ontwerp en daar worden we blij van. Zo werken we optimaal samen en signaleren we in gezamenlijkheid de mogelijke uitdagingen. 

Muiden drone 2

Een goede samenwerking

We willen Bouwen met Staal bedanken voor de nominatie en de waardering voor dit project. Het was een bijzonder project om te realiseren en we kijken zeer positief terug op de samenwerking met Courage, WSP in Nederland en Severfield Steel Construction. Daarnaast willen we ook onze dank uitspreken aan KNSF voor de opdracht, aan alle andere betrokken partijen én niet te vergeten aan onze directe collega's, voor enorme inzet en slimme oplossingen.